Global Art Agency News

International. Contemporary. Art.

Een succes voor de Laurenskerk en de eerste Rotterdam International Art Fair, georganiseerd door de Global Art Agency.

Rotterdam International Art Fair 2014 (12-13 september)
www.artfairrotterdam.com

5.300 mensen zijn door de deuren van de Laurenskerk gewandeld afgelopen weekend tijdens een bezoek aan de eerste Rotterdamse International Art Fair georganiseerd door de Global Art Agency – een van de snelst groeiende platforms voor hedendaagse kunst.

Frank Migchielsen, directeur van De Laurenskerk commenteerde “Het is een geweldig evenement! Moderne kunst in een middeleeuwse kerk met fonkelende kroonluchters was een zeer spannende combinatie, nog meer dan ik had verwacht. We waren erg trots op 200 exposanten uit meer dan 34 landen hier te exposeren op de Art Fair. We hadden dan ook geen enkele twijfel dat het een succes zou worden en dat het zou een groot publiek zou trekken. Met complimenten voor de professionele organisatie!”
2
“We hebben een goede omzet gemaakt”, aldus Reggie Khumalo die de African Art Consultants vertegenwoordigen op de Rotterdam International Art Fair, “en we anticiperen op meer follow-up door de omvang van de waardering die we hebben ontvangen.” “Het was een fantastisch weekend,” stemde Maria Grazia Todaro van Queen Art Studio, die hedendaagse kunstenaars uit de hele wereld vertegenwoordigd.

De organisatoren Joelle Dinnage en Natal Vallve commenteerde: “De Rotterdam Art Fair in de Laurenskerk locatie was subliem. De inrichting en architectuur complimenteerde de kunstwerken die te zien waren. Het is adembenemend om al dit talent uit alle hoeken van de wereld naar Rotterdam te brengen, wat de Rotterdammers overigens zeer goed is bevallen. Zelfs zo goed dat er een voorafgaand een wachtrij buiten de deur stond op beide dagen.”

Exposant Iwona Lifsches uit Polen zei: “Het is een onvergetelijke ervaring geweest. Het was perfect georganiseerd. De Laurenskerk is zo mooi op zichzelf en vol van geest. Het resultaat was geweldig en magisch. De honderden glimlachjes van bezoekers in Rotterdam zijn onvergetelijk. Ik had niet verwacht om zo’n warm welkom te krijgen in Nederland, maar ook om drie schilderijen te verkopen en twee orders te krijgen was meer dan ik had verwacht.”

William Ashlock, geboren in Leicester met een liefde voor de kunst van Drew Struzen, Hayao Miyazaki en Mark Zug, verkocht vier stukken. Hij merkte op: “Ik heb geweldige mensen ontmoet en genoten van de algehele ervaring.”

Beeldhouwster, Lilian Steenhuisen zei: “Op vrijdag werd ik benaderd door een galeriehouder, die enthousiast over mijn werk was en wil dat ik mijn beelden laten zien in zijn galerie. En op zaterdag verkocht ik een vrij grote bronzen beeld aan mensen die helemaal uit België waren gekomen. Vervolgens verkocht ik nog een andere kunstwerk aan een collega exposant.”
3
De Global Art Awards ceremonie was ook een hoogtepunt van de Art Fair. De vier Beste Artist Award winnaars werden bekend gemaakt plus een bezoeker won een origineel kunstwerk van de bekroonde kunstenaar Ellen Stapleton ter waarde van 500 Euro’s.

De jury bestaande uit bekend kunstenaar Berry de Bruin, Galerij Manager Karen Mertens en Actrice Funda Mujde hadden een moeilijke beslissing. Funda commenteerde: “Het was een genot om zoveel talent te zien op een locatie zoals de prachtige Laurenskerk, maar omdat er een grote diversiteit en meerdere categorieën zoals kunst, fotografie, en vele variaties in de techniek op het gebied van schilderijen / tekeningen waren, was het extra moeilijk voor de jury.” Samen met het team Global Art Agency bereikten ze een definitief besluit.

De winnende kunstenaars

DraumList won de eerste prijs voor de ‘Best Artist Award 2014’ Jeroen Hindriks eigenaar van DraumList antwoordde: “Het eerste wat in mijn gedachten toen we als winnaar bekend werden gemaakt, “Wow, hoe cool, dat we hebben gewonnen. Het concept van DraumList – een speeltuin voor kunstenaars, en het aansluiten van dromen – werkt!” DraumList exposeerde prachtige fotografische werken van kunstenaars Aqua Libra, Carin Verbruggen & Ferry Drenthem-Soesman, Dracorubio en Nico Brons.

De tweede prijs voor ‘Best Rotterdamse International Art Fair Artist Award’ was gewonnen door: Charlot Terhaar Sive Droste. En de derde prijs ging naar Eric Dijkstra. De online Facebook competitie gestemd door het publiek met 72 stemmen werd gewonnen door kunstenaar Yuliya Glavnaya.

Met een komende Art Fair gepland in Spanje ‘Barcelona International Art Fair,’ 12-13 december 2014 op weer een prachtige locatie: ‘Gaudi’s Casa Batllo’. Zal de Global Art Agency ook de Rotterdam International Art Fair in hun agenda houden, dus een volgend evenement in Nederland is hier zeker op de kaarten!
Rotterdam International Art Fair
***Notes to Editors***

Contact:
Ms Joelle Dinnage (UK based, English and Dutch speaking)
+44(0)7825443925 / office@globalartagency.com / joelle.dinnage@gmail.com
www.joelledinnage.com

Art Fair Website:
www.artfairrotterdam.com

Global Art Agency Website:
www.globalartagency.com

Next Art Events by GAA:
Barcelona International Art Fair 12-13 December 2014
www.bcnartfair.com

Oxford International Art Fair 6-8 February 2015
www.oxfordinternationalartfair.com

Advertisements

About Global Art Agency

GLOBAL ART AGENCY specialises in Artist Promotions & Contemporary Showcase, representing artists and galleries worldwide. Working together with qualified art partners and sponsors around the globe enables us to make unique connections within the art community on an international level. Organiser of art showcases around the globe; Barcelona, Amsterdam, Berlin, London, New York, Singapore and many more…Our Showcases take place at exclusive & spectacular venues attracting thousands of art collectors, art enthusiasts and media. http://www.globalartagency.com/ http://pinterest.com/globalartagency/ http://www.facebook.com/GlobalArtAgency https://twitter.com/#!/GlobalArtAgency

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Follow us on Twitter

Visit our website

%d bloggers like this: